Keresés ebben a blogban

2011. január 1., szombat

A halál a belekben lakozik - Hyppokratesz igazsága a molekuláris biológia tükrében (Béky László)

 

"Évek óta tanuljuk, tanítjuk a természetgyógyászatot, s mindannyian számtalanszor citáljuk Hyppokrates fenti mondását. Így vagyok ezzel én is, hosszú évek óta. (...)
Nem véletlen, hogy a hagyományos keleti gyógyászat és az európai orvoslás is valahol a hastájékra, valami nagyon fontos feladatot oszt ki, de hogy ez alatt mit értünk, s mik a közösek, azok megdöbbentõek.

Évek óta fogalakozom emésztõszervi megbetegedésekkel-, s sok ezer kliens kikérdezése, alap állapotfelvétele, terápiás programjának összeállítása és az állapotváltozás nyomon kisérése ok-okozati összefüggések elemzésére késztetett.
Korábbi cikkeimben, melybe a krónikus vastagbélgyulladás különféle megjelenési formáit, valamint a candidiasist elemeztem, rámutattam arra, hogy a bél betegségeket annyiféle idegrendszeri, belgyógyászati, bõrgyógyászati, szemészeti, gégészeti, szaporodásbiológiai, urogenitális, tüdõgyógyászati, allergológiai, mozgásszervi, endokrinológiai, valamint daganatos betegség kíséri, ahányan megbetegszenek- Tehát valami közös többszörösnek, kell lennie, ami a belekben kezdõdik, s mint említettem bárhová elvezethet.
Ha a hagyományos kínai orvoslás, a japán gyógyászat, az ajurvédiku orvoslás a hastájékra, annak funkcionális és energetikai állapotára fekteti a hangsúlyt, akkor itt lennie kell valami olyannak, amirõl a tapasztalat már évezredek óta jelzi a fontosságát, de a molekuláris biológia, a citológia, a hisztológia késik a magyarázattal.
A sok ezer beteg hasának megtapintása közben észleltem, hogy mindegyik hideg valahol- önmagához képest-általában a lépkanyar és a köldök között, minden esetben feszes, merev a hasfal, a széklet általában szorulásos, de még inkább nyákos, hasmenéses, esetleg véres.
A korábban felsorolt tünetek rendszerint tünetcsoportokat alkottak, de a viselkedési tünetek, úgy, mint álmosság, energia vesztettség, szomorúság, környezettel szembeni érdektelenség, sírósság, fázékonyság, ingadozó lelki állapot, mindenkinél elõfordult. Ezt követõen a tünetek már megoszlottak- de a térdek és a többi izület fájdalmas disfunkciója, a száraz bõr a lábszárakon, az érzékszervek zavart mûködése, a gyakori vizelés, a puffadás majdnem mindenkinél megjelentek.
Ezek a tünetek aztán további önmagát gerjesztõ egyéb funkcionális és morfológiai elváltozásokat hoztak.

Elemezve a tüneteket megállapítható volt, hogy a védikus alkattannal egybecsengtek a funkcionális és morfológiai elváltozások, így egyes betegség típusok nagyon is körül határolhatóak voltak a külsõ megjelenés és az anyagcsere típus tükrében
Az élõlények két fõ biológiai funkcióval rendelkeznek. Ezek az alapreguláció- ez jelenti, a belõ homeosztasist, valamint az adaptációt, azaz a külvilághoz való alkalmazkodást. Az adaptáció lényege az, hogy kifelé változunk, hogy a belõ harmónia, megmaradjon.
Energetikailag a helyzet a következõ: mindenféle forrású energia, legyen az imaginativ, mozgással, légzéssel, folyadékfelvétellel, táplálkozással felvett energia, végsõ soron, sejtszinten ATP / adenosin tri foszfát/ formájában hasznosul. Elsõdlegesen az ATP az adaptációra használódik fel, s ami marad, az az alapregulációé. Ha tehát túl sok a kompenzációs igény, a szervezet elfárad, energiái kimerülnek, s nem marad az alapregulációra, tehát kialakul a sejtszintû energia vesztett állapot, s ennek eredményeképpen ki-ki ott betegszik meg, ahol önmagához képest genetikailag a leggyöngébb.
(...)

A bélrendszerben lévõ Peyer Plakkok a hasi immunrendszer katonái, de ide tartoznak a lágyéki nyirokmirigyek, a hasi nyirokér rendszer is. A nyirokszervek és a belekben lévõ több kilónyi mikroszervezetek közt szimbiózisnak kell lennie. Sajnos az egész emberiségre jellemzõ ennek teljes vagy részleges hiánya-, azaz a disbiotikus állapot a jellemzõ. Ennek eredménye a megszámlálhatatlan emésztõszervi kórkép, s azok secunder, tercier kórképei, amelyek, mint említettem az orvostudomány bármely területén megjelenhetnek.
Az emésztés az érzékszerveken keresztül indul meg, de a szájüregben kezdõdik. Itt nemcsak a kémiai átalakulásról van szó, hanem informatikai rendszerekrõl is. A nyelv, mint mikroterület-alapos rágás esetében- felveszi a táplálékról az alapinformációt, s ennek eredményeképpen választódnak ki az emésztõnedvek és alakulnak, modulálódnak a mikroszervezetek. Ez utóbbiak az információt a vastagbél illetve a vékonybél nyálkahártyájáról kapják.
Az információ átadása csak akkor valósul meg, ha a nyálkahártya sértetlen és funkcionálisan is korrekt.
A vastagbélben történik meg a víz visszaszívása-, azaz a rendezetlen struktúrájú víz készül, hogy belépjen a keringési rendszerbe.
S itt jön, ami ámulatra méltó, s itt jön az, hogy Hyppokrates igazát a 2oo2-es ultra mikroszkópos felvételek igazolták alapbizonylati szinten.
A napokban Japánból kapott ultra mikroszkópos felvételeken egyértelmûen látható, hogy a rendezett struktúrájú víz Dávid csillag alakzatú, illetve annak alapformátumát számtalan variációban tükrözi. Mindez a hókristályokban is nyomon követhetõ.
A vastagbél nyálkahártyáján az ultra felbontás DÁVID CSILLAG alakú hatszögû mitázatot mutat/ Nat.Geo TV adás szerint / s ez azt jelenti, hogy a bélben lévõ strukturálatlan vegyes formátumú és szerkezetû víz ennek a formációnak a hatására alakul át klaszter rendszerû, rendezett struktúrájú vízzé. Amennyiben a bél nyálkahártya sérült, s ez a formáció hiányos, elmarad a víz struktúrájának belsõ rendezõdése, s az egész szervezetben, struktúrájában sérült víz kering. Ennek egyenes következménye, hogy sem sejten belül, sem a sejtek egymás közti információs rendszere nem lesz tökéletes, s megint ott vagyunk, hogy mindenki ott betegszik meg, ahol önmagához képest a leggyöngébb. Így alakulhat ki a bélbetegségek hatására bármilyen másodlagos, vagy harmadlagos kórkép.
Döbbenetes összefüggés. Ha ezt megértjük, akkor a továbbiakban már nem lesz vita arról, hogy a táplálkozás, az alapos rágás, a helyes folyadékfelvétel miért alapjaiban sorsdöntõ!!!
Hasonlóan döbbenetes tapasztalat az, hogy a daganatos betegségnél az õssejt implantáció után azonnal a sejtmagból Dávid csillag formájú szikrázó hologram jelenik meg, amely erõs csillagszórószerû fényt bocsát ki magából. Ekkor egyesül a beültetett õssejt a befogadó sejtekkel és azokkal homogenizálódik
Kérem a kedves orvos és természetgyógyász kollégákat, mielõtt bármely betegség tüneteit próbálnák valamely csoda módszerrel megszüntetni, elébb az emésztést és annak valamennyi funkcionális elemét harmonizálják- a szájüregtõl a végbélig, a májtól az epétõl a hasnyálmirigyig- mindent beleértve. Nagy valószínûséggel ezután már nem sok tünet marad, s azokat valóban akkor már specifikációk szerint illõ szanálni.


(...)

Így függ össze tehát Hyppokratesz csodálatos elõjelzése a mai molekuláris biológia bizonyító erejû eredményével."

Béky László

forrás:  Aura Természetgyógyászati Gyógyító és Oktató Központ E.C.
OKÉV, ISO és nemzetközi oktatási minõsítésû Intézet. Igazgató: Béky László

www.beky-termeszetgyogyaszat.hu/pub


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése